010 - 521 45 55 info.cbsboterdorp@spectrum-spco.nl

Social Schools App

We gebruiken op onze school de oudercommunicatie-app Social Schools. Deze oudercommunicatie app gebruiken wij om je op de hoogte te houden van onze activiteiten.

Ook absenties en korte berichten aan de leerkracht behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier willen wij binnen een veilige online omgeving al het nieuws met je delen.

Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden.

Hoe werkt Social Schools?

 1. De app kun je downloaden via de Playstore of de Appstore en vervolgens installeren.
 2. Je maakt een account aan.
 3. Met de van school gekregen koppelcode wordt jouw kind binnen de app aan de juiste groep gekoppeld.
 4. Per account, van jou als ouder(s)/ verzorger(s), zijn alle kinderen van het gezin die bij ons op school zitten te koppelen, elk kind met een eigen koppelcode.
 5. Zo heb je als ouder(s) in 1 app met 1 account alle kinderen bij elkaar.
 6. Telefoon- en (e-mail-)adreswijzigingen van ouders in Social Schools worden overgenomen in ons leerling-administratiesysteem ParnasSys.

Gebruik van Social Schools

Hier lichten wij een aantal onderdelen toe wat er via Social Schools wordt geregeld en waar wij je als ouder via de app van op de hoogte stellen.

 • Absent

  Ouders kunnen via de app doorgeven wanneer en waarom hun kind absent zal zijn. De leerkracht krijgt dan een melding en weet waarom een kind afwezig is.

 • Agenda

  Naast de aankondiging van een evenement kan een leerkracht in de agenda vragen om hulp van ouders. Bijvoorbeeld voor helpende handen bij een activiteit of voor rijouders. In de app is precies te zien hoeveel helpende ouders er nog nodig zijn.

 • Foto’s en privégegevens

  Groepen kunnen foto’s delen van activiteiten, geheel volgens de huidige AVG regels. Ouders kunnen zelf in de app instellen welke toestemmingen ze geven voor het publiceren van foto’s van hun kind. Ouders kunnen ook instellen welke gegevens van henzelf zichtbaar zijn voor andere ouders.

 • Rapportgesprekken

  De voortgangs- en rapportgesprekken worden via Social Schools gepland.

Geïnteresseerd in onze school?

Plan een rondleiding in en breng een bezoek aan onze school. We maken graag kennis!