Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...

Mediawelzijn

Sinds begin maart hebben wij aan de wereld van Mediawijsheid een nieuwe term mogen toevoegen; Mediawelzijn. Dit jaar speelt de Week van de mediawijsheid daar mooi op in. Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: Wij hebben het er de hele dag erg druk mee of maak jij een bewuste keuze?
Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug.
Alleen maar leuk? Of niet? Online media kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. Healthapps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby. Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress en te veel smartphonegebruik kan zorgen voor weinig lichaamsbeweging of je krijgt lichamelijke klachten. 

Al helemaal nu je door de coronacrisis meer thuis zit en veel contact via een scherm verloopt. Dat geldt voor ons als leerkrachten en ouders maar ook voor de kinderen is het een bewogen periode. Ook de stroom aan berichten rondom COVID19 kan zorgen voor extra onrust. Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. 

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je daarom jouw digitale balans testen en krijg je tips om met en zonder media het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij?  #zelfindehand 

Deze zelftest kunt u vinden op www.weekvandemediawijsheid.nl of via digitalebalans.nl Deze is geschikt voor u als ouder of leerkracht om je bewustwording te vergroten.