Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...
Omdat je de basis maar eenmaal goed kunt leggen...

Uit de groepen 2018-2019

Tentoonstelling surprises

Ze zijn weer práchtig, de surprises die dit jaar in de groepen 4/5, 6, 7 en 8 zijn gemaakt! Als altijd is het eigenlijk jammer dat ze woensdag uitgepakt moeten worden.

Groep 1/2: schrijven met scheerschuim

In onze groep hebben we de afgelopen week tijdens de speelwerklessen gewerkt met scheerschuim! Een lege tafel, schorten aan en starten maar! Eerst kregen de kinderen een dot scheerschuim voor zich op de tafel, ze mochten er even lekker aan voelen. Vervolgens konden ze ermee experimenteren en de tafel mooi wit maken. In wit scheerschuim kun je namelijk prachtige tekeningen en letters/cijfers maken!

Er is heel wat geschreven en getekend! De kinderen genoten ervan en de klas rook na iedere les ook weer heerlijk fris!


Groep 8: naar de Tweede kamer

Dinsdag is groep 8 naar Den Haag geweest. De dag begon in Madurodam, waar de kinderen alles te horen kregen over de democratie in Nederland, over ons kiesstelsel, de geschiedenis van onze regering. Mooi om daar in het klein heel Nederland te zien en daarmee bijna letterlijk te leren over héél Nederland. Hoe is ons land opgebouwd en opgedeeld, hoe wordt het bestuurd.

En je ziet en overziet het gehele Binnenhof juist in Madurodam ontzettend goed. De kinderen mochten er daarna nog even rondwandelen, om vervolgens door te reizen naar het Binnenhof zelf. Ze mochten een stuk van een debat bijwonen en ze hebben zelfs Jesse Klaver daarbij nog even aan het werk gezien. Een mooie en heel leerzame dag!

Groep 7: Vriendschap

De afgelopen Kinderboekenweek stond in het teken van ‘Vriendschap’. We hebben verschillende activiteiten gedaan waarbij we moesten samenwerken. Verder hebben we verhalen geschreven, een woordweb gemaakt en reactiespellen gedaan.

Ook hebben we een vriendentotempaal gemaakt. We hebben er veel plezier aan beleefd!

Opening Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek met het thema "Kom erbij" werd feestelijk op het plein geopend met een stukje voorlezen uit het boek "Een indiaan als jij en ik". Daarna gingen we hand in hand door de Vriendschapspoort met zijn allen de school binnen.

De afgelopen weken is er in alle groepen veel voorgelezen en gewerkt over vriendschap. We hebben de Kinderboekenweek iets later afgesloten, op vrijdag 19 oktober, met een Open Podium voor de groepen 1 t/m 5 en een voorleeswedstrijd voor de groepen 6 t/m 8.


Groep 4: het leren van de tafel van 2

In groep leren we de tafel van 2. Handig als je de sokken in de klas moet opruimen...

Welke som kan je hier nu van maken?
Digitaal leren we in groep 4 ook, maar het wordt veel duidelijker met... sokken!

Groep 4 en 5: bewegen en leren!

Op woensdag 10 oktober 2018, net voor controledictee 2, hadden de kinderen van de groepen 4 en 5 op CBS Boterdorp een loopdictee. Overal in de aula hingen de woorden uit het tweede woordpakket klaar. Voor groep 4 waren de woorden op groene vellen en de woorden op de witte vellen waren voor groep 5.

Alle kinderen gingen vol enthousiasme op zoek naar de woorden uit hun woordpakket. Terwijl ze naar het woord toeliepen moesten ze al goed opletten hoe de woorden geschreven worden én welke spellingscategorie uit het woordpakket erin zat. Daarna moesten ze het woord ook nog goed opschrijven! 


Groep 1/2 en 2/3: Kabouterspeurtocht

Op vrijdag 12 oktober hebben groep 1/2 en groep 2/3 een kabouterspeurtocht gedaan in het Bergse bos. Dit was de afsluiting van het IPC thema ‘speuren en verzamelen’. In kleine groepjes zijn de kinderen het bos in gegaan op zoek naar oranje kabouters die ze de weg wezen. Ook kwamen ze een aantal groene kabouters tegen waarbij ze een opdracht moesten uitvoeren.

Zo hebben de kinderen met een spiegeltje de onderkant van een paddenstoel bekeken, gevoeld hoe zacht mos eigenlijk is, gemeten hoe dik de boom was en nog veel meer leuke opdrachten. Het was een heerlijke ochtend met prachtig weer.